Επιστολή της Θ.Ε.Κ. προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, μετά τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που θέλουν  Ναυτιλιακή Εταιρεία να ζητά έγκριση από το Σ.Α.Σ.  για την εκτέλεση δρομολογίων με υδροπτέρυγο   στη γραμμή «Λιμένας Θάσου – Καβάλα», συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα την 8-10-2013 στα γραφεία της Ένωσης και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ως φορέας των Θασίων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καβάλας ενδιαφέρεται για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της γραμμής Καβάλας – Θάσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού.

Τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει με έγγραφά της, τόσο σε σας, όσο και στις Αρχές του τόπου, την υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου Θάσου που έχει συντελεστεί με τη σημαντική μείωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επί πλέον, η διακοπή δρομολογίων με υδροπτέρυγο άφησε ένα πολύ μεγάλο κενό στη σύνδεση του νησιού με το ηπειρωτικό τμήμα της Καβάλας.

Οι συνέπειες για τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Θάσου, που πληθυσμιακά αποτελούν τα 2/3 του νησιού, είναι πολύ αρνητικές όσον αφορά την εξυπηρέτησή τους (νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαστικές υποθέσεις, επαφές με  υπηρεσίες, εκπαίδευση μαθητών, αγορά αγαθών κ.λ.π.). Ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις φυσικά υπάρχουν και για τους κατοίκους της Καβάλας που θέλουν να ταξιδέψουν προς το νησί της Θάσου.

Για όλα τα παραπάνω η Θασιακή Ένωση Καβάλας υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το αίτημα οποιασδήποτε ναυτιλιακής εταιρείας για τη σύνδεση με υδροπτέρυγο της Θάσου με την Καβάλα, πράγμα  που θα αναβαθμίσει τη θαλάσσια συγκοινωνία της περιοχής, με θετικότατα αποτελέσματα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Γι’ αυτό προτείνουμε την εκτέλεση με υδροπτέρυγο δύο δρομολογίων ημερησίως από Λιμένα προς Καβάλα και από Καβάλα προς Λιμένα και δύο δρομολογίων από Πρίνο προς Καβάλα και αντίστροφα.

Καβάλα, 9.10.2013

Για το Δ.Σ.      Ο Πρόεδρος

Τσιλογεώργης Νικόλαος

Κοινοποίηση:

κ. Αντιπρόεδρο της Βουλής                                κ. Δήμαρχο Θάσου
κ. κ. Βουλευτές  Καβάλας                                   Κεντρικό Λιμενάρχη Καβάλας
κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.                                    Πρόεδρο ΤΕΕ – τμήμα Ανατ. Μακεδονίας
κ. Αντιπεριφερειάρχη   Π. Ε. Καβάλας                Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας
κ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού  Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας
κ. Δήμαρχο Καβάλας                                          Eνιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας
M. M. E.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (25 – 28 Απριλίου 2024)

Μεταστοιχεία