Παρεμβάσεις

Η Θ.Ε.Κ. με παρεμβάσεις της προς τις Αρχές του τόπου, ανακοινώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. και κινητοποιήσεις των μελών της επιδιώκει και συντελεί στην προβολή και επίλυση κοινωνικών και οικολογικών ζητημάτων της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής. Παρούσα και σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης  συμμετέχει στο πρόγραμμα του δήμου Θάσου και του δήμου Καβάλας «Κοινωνικό Παντοπωλείο» με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  και τη διανομή τους σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση και η συμμετοχή των μελών της στο Παν-Καβαλιώτικο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2006 για το ζήτημα της μη εγκατάστασης των δεξαμενών καυσίμων στη Βάσοβα, κάτι που αποτελεί για τη Θασιακή Ένωση θέμα ύψιστης περιβαλλοντικής, τουριστικής και εν γένει αναπτυξιακής σημασίας.2012_12_05_05

Επίσης, το φθινόπωρο του 2006 είχε καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Λιμεναρχείο Καβάλας για μια πιο ορθολογική κατανομή των δρομολογίων στις πορθιακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να ταλανίζει τους κατοίκους της Θάσου, γι’ αυτό η Θασιακή Ένωση Καβάλας προέβη ξανά σε διαβήματα προς τις Αρχές του τόπου και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη του λιμανιού της Καβάλας το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2007.

Στις 7 Νοεμβρίου 2012 η Θ.Ε.Κ. με αφορμή και πάλι την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος  απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλιας και Αιγαίου την παρακάτω επιστολή.

ΘΑΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στοά  Μ. Αλεξάνδρου 28

Τηλ. & φαξ:  2510 227227                                                 Καβάλα, 7. 11. 2012

E-mail: thasiakienosi @ yahoo. gr                                             Αριθ. Πρωτ.: 17

 

     Προς: κ. Υπουργό  Ναυτιλίας και  Αιγαίου                                                                                                    

                 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκπροσωπώντας τα μέλη του συλλόγου, αλλά και το ευρύ επιβατικό κοινό της Θάσου και της Καβάλας, διαμαρτύρεται έντονα για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου που συνδέει συγκοινωνιακά την πρωτεύουσα του Νομού με το νησί της Θάσου, και στην οποία σημειωτέο δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο κατά τις Κυριακές και τις καθημερινές μόνο (4) τέσσερα.

Οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες, που δρομολογούν τα πλοία τους στην περιοχή μας, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, έχουν ρίξει το κύριο βάρος των δρομολογίων των πλοίων τους στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου και υποβαθμίσει πλήρως αυτή που συνδέει την πρωτεύουσα του Νομού μας, την Καβάλα με την Θάσο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι Θάσιοι που κατοικούν στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού επιβαρύνονται οικονομικά και συγχρόνως υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί, είτε για την τακτοποίηση υποθέσεών τους σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε για ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες γιατρούς, είτε για αγορές αγαθών από την πόλη της Καβάλας, είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέσω Κεραμωτής και να φτάνουν στην Καβάλα με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους κατοίκους του νησιού που διανύουν την τρίτη ηλικία, τους Θάσιους σπουδαστές στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας ή τον ΟΑΕΔ, και τέλος θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Ανάλογη κατάσταση έχουν να αντιμετωπίσουν και οι επαγγελματίες της Καβάλας, που για να φτάσουν στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Θάσου, αναγκάζονται να πραγματοποιούν πολλαπλάσια χιλιόμετρα και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Κύριε Υπουργέ, κατόπιν των όσων σας αναφέραμε, το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας σας καλεί, δείχνοντας την  κοινωνική σας ευαισθησία και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θάσου και της Καβάλας, να παρέμβετε και με τις κατάλληλες ενέργειές σας να υπάρξει  εξισορρόπηση του αριθμού των δρομολογίων στις δύο πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου για όλες τις ημέρες του έτους και άμεση επανέναρξη των δρομολογίων κατά τις Κυριακές.

Συγχρόνως, απευθύνουμε έκκληση και προς τις αρχές του Νομού μας, όπως βοηθήσουν προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος.

ΓιατοΔ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσιλογεώργης Νικόλαος

 

Κοινoποιείται:

κ. Υφυπουργό Εργασίας

κ. κ. Βουλευτές  Καβάλας

κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Καβάλας

κ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού

κ. Δήμαρχο Καβάλας

κ. Δήμαρχο Θάσου

κ. Λιμενάρχη Καβάλας

κ. Πρόεδρο Οργανισμού Λιμένος  Καβάλας

κ. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας

κ. Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

κ. Πρόεδρο  Α. Ν. Ε. Θ.

κ. Πρόεδρο  Ν. Ε. Κ.

κ. Πρόεδρο ναυτεργατών Θάσου

M. M. E.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (25 – 28 Απριλίου 2024)

Μεταστοιχεία