Επιστολή προς Υπουργό Ναυτιλίας – Δελτίο Τύπου

logo_thasiaki                                                                       Καβάλα, 5.11.2014
.                                                                      Αριθ. Πρωτ.: 22

.                                     Προς
.                                     Υπουργό Ναυτιλίας και Aιγαίου
.                                     κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, μετά την απόφαση του ΣΑΣ στις 22.10.2014 για την πραγματοποίηση δύο (2) δρομολογίων καθημερινά κατά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο-Μάρτιο) στην πορθμειακή γραμμή «Καβάλα – Πρίνος», επιθυμεί να σας εκφράσει την αγανάκτησή του για τα εξής:
1.Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με την τελευταία γνωμοδότησή του αυτοακυρώνεται, αναιρώντας προηγούμενη απόφασή του, η οποία προέβλεπε τρία (3) δρομολόγια σε καθημερινή βάση στην ίδια γραμμή, υποκύπτοντας σε αίτημα των ναυτιλιακών εταιριών. Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι το ΣΑΣ εναρμονίζεται με τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιριών, παραβαίνοντας το ρόλο του που είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού της Θάσου και της πόλης της Καβάλας.
2. Με την απόφασή του αυτή το ΣΑΣ νεκρώνει τη γραμμή Πρίνου – Καβάλας και υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων ολόκληρης της Θάσου, οι οποίοι υποχρεώνονται να διασχίσουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού προκειμένου να έρθουν στην πρωτεύουσα Καβάλα, όπου βρίσκονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και το Γενικό Νοσοκομείο.
3. Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να ξαναγίνει η πορθμειακή γραμμή «Πρίνος-Καβάλα» η συντομότερη οδός που θα ενώνει τη Θάσο με την Καβάλα, την πρωτεύουσα του νομού.
Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να εκφράσει την οργή και αγανάκτησή του για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό της προβλήτας των φέρυ μπόουτ στο λιμάνι της Καβάλας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις οκτώ (8) το πρωί.
Κύριε Υπουργέ, εσείς ως πολιτική ηγεσία του τόπου, μην επιτρέψετε, για έναν ακόμα χειμώνα, οι ναυτιλιακές εταιρείες να ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς, τους μαθητές, τους επαγγελματίες και γενικότερα το επιβατικό κοινό. Μη γίνεσθε συνεργός στην πλήρη υποβάθμιση της γραμμής Πρίνου – Καβάλας ευθυγραμμιζόμενος με τις ναυτιλιακές εταιρείες, αγνοώντας την αγωνιώδη φωνή των χιλιάδων κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας.
.                                                                                          Για το Δ.Σ.
.                                                                                        Ο Πρόεδρος
.                                                                              Νικόλαος Τσιλογεώργης

Κοιν:     κ. Αντιπρόεδρο της Βουλής
.            κ. κ. Βουλευτές Καβάλας
.            κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.
.            κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καβάλας
.            κα. Δήμαρχο Καβάλας
.            κ. Δήμαρχο Θάσου
.            Kεντρικό Λιμενάρχη Καβάλας
.            Πρόεδρο ΤΕΕ – τμήμα Ανατ. Μακεδονίας
.            Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας
.            Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας
.            ΕEνιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας

 


 

logo_thasiaki                                                 Καβάλα, 5. 11. 2014

 

 

.                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, μετά την απόφαση του ΣΑΣ στις 22.10.2014 για την πραγματοποίηση δύο (2) δρομολογίων καθημερινά κατά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο-Μάρτιο) στην πορθμειακή γραμμή «Καβάλα – Πρίνος», επιθυμεί να εκφράσει την οργή του για τα εξής:

  1. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με την τελευταία γνωμοδότησή του αυτοακυρώνεται, αναιρώντας προηγούμενη απόφασή του, η οποία προέβλεπε τρία (3) δρομολόγια σε καθημερινή βάση στην ίδια γραμμή, υποκύπτοντας σε αίτημα των ναυτιλιακών εταιριών. Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι το ΣΑΣ εναρμονίζεται με τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιριών, παραβαίνοντας το ρόλο του που είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού της Θάσου και της πόλης της Καβάλας.
  2. Με την απόφασή του αυτή το ΣΑΣ νεκρώνει τη γραμμή Πρίνου – Καβάλας και υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων ολόκληρης της Θάσου, οι οποίοι υποχρεώνονται να διασχίσουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού προκειμένου να έρθουν στην πρωτεύουσα Καβάλα, όπου βρίσκονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και το Γενικό Νοσοκομείο.
  3. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Οι συμπολίτες μας χρειάζεται να γνωρίζουν την αλήθεια. Πριν από ένα μήνα περίπου το ΣΑΣ, κάτω από την πίεση της Θασιακής Ένωσης και άλλων φορέων της πόλης που ζητούσαν την πραγματοποίηση τεσσάρων (4) δρομολογίων καθημερινά για τους χειμερινούς μήνες, αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών (3) δρομολογίων. Η Θ.Ε.Κ. τότε δημόσια τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν αναβαθμίζει την πορθμειακή γραμμή που συνδέει τη Θάσο με την πρωτεύουσα του νομού Καβάλας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και τώρα έρχονται οι ίδιοι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι αποφασίζουν με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, να ανατρέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό με την απόφασή τους να μειωθούν τα τρία (3) δρομολόγια σε δύο (2) ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των εταιριών.
  4. Η Θασιακή Ένωση Καβάλας είναι αναγκασμένη να επισημάνει για μια ακόμη φορά την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του νομού μας, όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που ταλανίζει τους κατοίκους της Θάσου και της Καβάλας. Έχει γίνει σαφές ότι με δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στα Μέσα Ενημέρωσης το πρόβλημα δε λύνεται. Απαιτείται άμεση παρέμβαση των εκλεγμένων εκπροσώπων του τόπου μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την οριστική επίλυσή του με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας.
  1. Η Θασιακή Ένωση Καβάλας υπόσχεται στα μέλη, τους φίλους και όλους τους φορείς της Καβάλας και της Θάσου ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να ξαναγίνει η πορθμειακή γραμμή «Πρίνος-Καβάλα» η συντομότερη οδός που θα ενώνει τη Θάσο με την Καβάλα, την πρωτεύουσα του νομού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να εκφράσει την οργή και αγανάκτησή του  για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό της προβλήτας των φέρυ μπόουτ στο λιμάνι της Καβάλας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις οκτώ (8) το πρωί.   

Το Δ.Σ.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Βράβευση των θασίων ή θασιακής καταγωγής αριστούχων αποφοίτων μαθητών Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου σχολικού έτους 2023 – 2024 στον Θεολόγο
(Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11.30).

Πολυήμερη εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές
(4 – 10 Οκτωβρίου 2024)

Μεταστοιχεία