Επιστολή Θ.Ε.Κ. προς Λιμενάρχη

Προς to Λιμενάρχη Καβάλας κ. Τσιάλο Θωμά                               Καβάλα, 12.11.2013

Αξιότιμε κύριε Λιμενάρχη,

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας  έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια με έγγραφά της τόσο στην υπηρεσία σας και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου όσο και σε άλλες Αρχές του τόπου την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου  που έχει συντελεστεί με τη σημαντική μείωση των δρομολογίων  και την παντελή έλλειψη δρομολογίων τις Κυριακές κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι Θάσιοι που κατοικούν στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού επιβαρύνονται οικονομικά και συγχρόνως υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί, είτε για την τακτοποίηση υποθέσεών τους σε υπηρεσίες της Aντιπεριφέρειας, είτε για ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες γιατρούς, είτε για αγορές αγαθών από την πόλη της Καβάλας, είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέσω Κεραμωτής και να φτάνουν στην Καβάλα με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους κατοίκους του νησιού που διανύουν την τρίτη ηλικία, τους Θάσιους σπουδαστές στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας ή τον ΟΑΕΔ, και τέλος θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών καθώς το Κέντρο Υγείας Θάσου βρίσκεται στον Πρίνο.

Ανάλογη κατάσταση έχουν να αντιμετωπίσουν και οι επαγγελματίες της Καβάλας, που για να φτάσουν στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Θάσου, αναγκάζονται να πραγματοποιούν πολλαπλάσια χιλιόμετρα και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, εκπροσωπώντας τα μέλη του συλλόγου, αλλά και το ευρύ επιβατικό κοινό της Θάσου και της Καβάλας, ξεκίνησε διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Οφείλουμε, ωστόσο, να τονίσουμε πως με αφορμή την  επανέναρξη δύο δρομολογίων κατά τις Κυριακές, για το μήνα Νοέμβριο, ο σύλλογός μας στηρίζει κάθε ενέργεια του Λιμεναρχείου Καβάλας που θα αποβλέπει στη διατήρηση ικανού αριθμού δρομολογίων, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου που, επαναλαμβάνουμε, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την Καβάλα, την πρωτεύουσα του νομού, όσο και για τη Θάσο.

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του  επιβατικού κοινού,  από το Δεκέμβριο του 2013 έως το Μάρτιο  του 2014, προτείνουμε να γίνονται τέσσερα (4) δρομολόγια  τις καθημερινές και δύο (2)  τις Κυριακές. Επισημαίνουμε ότι όλα τα παραπάνω  δρομολόγια θα πρέπει να εκτελούνται και κατά την περίοδο που κάποιο από τα πλοία αποσύρεται για συντήρηση, με την κάλυψή τους από την άλλη εταιρεία.                                                            

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος      Τσιλογεώργης Νικόλαος

Κοιν:  Σ.Α.Σ.

κ. Αντιπρόεδρο της Βουλής                             κ. Δήμαρχο & Πρόεδρο Δ.Σ. Θάσου
κ. κ. Βουλευτές  Καβάλας                                Πρόεδρο ΤΕΕ – τμήμα Ανατ. Μακεδονίας
κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.                                 Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας
κ. Αντιπεριφερειάρχη   Π. Ε. Καβάλας              Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας
κ.Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού–Τουρισμού   Eνιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας
κ. Δήμαρχο & Πρόεδρο Δ.Σ. Καβάλας              M. M. E.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (25 – 28 Απριλίου 2024)

Μεταστοιχεία