Η Θασιακή Ένωση Καβάλας για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου

ΘΑΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ                                                                Καβάλα, 25. 6. 2014                                                                                                              Αριθ. Πρωτ.: 13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας για την κατάργηση
του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου

  Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 81 με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου επισημαίνει τα εξής:

Καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση απογύμνωση της Θάσου από βασικές διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Μετά το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Λιμεναρίων, της Εφορίας του Λιμένα και την καθημερινή υποβάθμιση σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου, η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στο νησί μας. Με την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου η νότια Θάσος μένει «ανοχύρωτη και απροστάτευτη» από τη θάλασσα σε κάθε είδους παράνομη και ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Καλεί τις νεοεκλεγείσες ηγεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Δήμο Θάσου να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου, αποδυναμώνοντας έτσι τα σχέδια κάποιων που επιδιώκουν και την κατάργηση της Πορθμειακής Γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Η Θάσος με τους χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο έχει ανάγκη  αναβάθμισης και όχι  αποψίλωσης των παρεχόμενων διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης του λιμανιού του Πρίνου και των λιμενικών έργων για την κατασκευή μαρίνας στα Λιμενάρια, επιβάλλεται να αποκτήσει Λιμεναρχείο για την ασφαλέστερη πρόσβαση των σκαφών στο νησί.

Το Δ.Σ.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κων/νου Θεοφανέλη «ΤΟ ΤΑΜΑ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19.00, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Μεταστοιχεία