Επιστολή Θ.Ε.Κ. προς τον υπουργό Ναυτιλίας

logo_thasiakiΚαβάλα, 2.11.2017
Αριθ. Πρωτ.: 20
Τον υπουργό Ναυτιλίας και Aιγαίου
κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

Kύριε Υπουργέ,

   Το θέμα των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας πολλές φορές μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια. Τα παράπονα, όμως, δεν βρήκαν ανταπόκριση μέχρι και σήμερα για οριστική λύση του θέματος. Εισπράττουμε  υποσχέσεις,  οι οποίες δεν υλοποιούνται. Και υποσχεθήκατε, κ. Υπουργέ, όταν σας επισκεφτήκαμε στην Καβάλα ότι θα μεταφέρετε την αρμοδιότητα των δρομολογίων από το ΣΑΣ στις τοπικές Αρχές, που είναι γνώστες των τοπικών προβλημάτων, αλλά λησμονήσατε την υπόσχεσή σας. Έτσι τα ίδια προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο. Οι πλοιοκτήτες εισπράττουν τα κέρδη του καλοκαιριού από τη θαλάσσια γραμμή Καβάλας-Πρίνου και αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια το χειμώνα που μειώνεται η κίνηση του επιβατικού κοινού. Το καλοκαίρι εκτελούν οκτώ δρομολόγια καθημερινά, ενώ το χειμώνα εκτελούν μόνο δύο. Αλλά και αυτά τα δύο καταστρατηγούνται, γιατί επικαλούνται βλάβες και έτσι δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Εδώ και μία εβδομάδα η γραμμή του Πρίνου είναι κλειστή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, και κυρίως της νότιας Θάσου, να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν  στην Καβάλα, μέσω Κεραμωτής, χάνοντας όλη τη μέρα τους και ξοδεύοντας τετραπλάσια χρήματα, για να γίνεται το θέλημα των πλοιοκτητών.

   Κύριε Υπουργέ, πάνω από 20.000 κάτοικοι της Θάσου και της Καβάλας, που υπέγραψαν αναφορές διαμαρτυρίας, ζητούν να παρέμβετε και να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα υποχρεώνοντας του πλοιοκτήτες να εκτελούν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και μάλιστα, όταν επικαλούνται βλάβη των πλοίων τους να μην διακόπτονται τα δρομολόγια αλλά να μεταφέρουν ένα από τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Λιμένα- Κεραμωτής που είναι πολύ περισσότερα από τα χρειαζούμενα.

   Έτσι θα εκλείψει το φαινόμενο της συχνής διακοπής των δρομολογίων που παρατηρείται κατά τη χειμερινή περίοδο και θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία και τα πολλαπλάσια έξοδα του επιβατικού κοινού.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Χιόνης Κων/νος

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (25 – 28 Απριλίου 2024)

Μεταστοιχεία