Πρόγραμμα εκδρομής στη Ρουμανία

ΘΑΣΙΑΚΗ     ΕΝΩΣΗ    ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ   ΣΤΗ   ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ημέρα 1η  (11-07-2014): Καβάλα Στάρα ΖαγοράΒέλικο Τύρνοβο (517 klm)

Αναχώρηση από Καβάλα 07.00 από τον Δημοτικό κήπο. Μέσω Ορμενίου – Στάρα Ζαγορά άφιξη στο Βέλικο Τύρνοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια γνωριμία με την πόλη. Ξενάγηση στο μεσαιωνικό κάστρο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η (12-07-2014): ΡούσεΒουκουρέστι (188 klm)

Πρωινό και αναχώρηση για το Ρούσε, όπου είναι τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ρουμανία. Αφού περάσουμε τη «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφήνοντας πίσω μας το Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση

Ημέρα 3η  (13-07-2014): Βουκουρέστι (Ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο «Σπίτι του λαού», χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Αργότερα θα θαυμάσουμε το φημισμένο μέγαρο μουσικής Ατενέουμ, θα δούμε τη Στρατιωτική Ακαδημία, την όπερα, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας και την Αψίδα του θριάμβου. Τέλος θα επισκεφτούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης ή για μια επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το Μουσείο Τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η (14-07-2014): ΒουκουρέστιΣινάια Μπρασόβ (170 klm)

Πρωινό και αναχώρηση για το Μπρασόβ. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στη Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων. Στην περιοχή θα επισκεφτούμε το “φρούριο Πέλες”, τη θερινή κατοικία του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Στη συνέχεια θα δούμε το Μοναστήρι της Σινάια, που κτίστηκε από το Μιχαήλ Καντακουζηνό. Άφιξη στο Μπρασόβ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση στην πόλη που είναι μια από τις πλέον καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα δούμε τον Πύργο με το Ρολόι, την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό Δημαρχείο, που σήμερα φιλοξενεί το μουσείο Ιστορίας και τη Μαύρη εκκλησία με τη θαυμάσια συλλογή τουρκικών χαλιών του 17ου και 18ου αι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η (15-07-2014): ΜπρασόβΜπραν ΜπρασόβΣιγκισοάρα Μπρασόβ (300 klm)

Πρωινό και αναχώρηση για το Μπραν, στους πρόποδες των Καρπαθίων. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα (μουσείο φεουδαρχικής τέχνης). Αναχώρηση για τη Σιγκισοάρα, στη μεσαιωνική Τρανσυλβανία. Θα επισκεφτούμε τον πύργο με το Ρολόι, όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο και θα περπατήσουμε στη γραφική πιάτζα Τσετάτζι με τα μεσαιωνικά σπίτια και τις ζωγραφισμένες προσόψεις τους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μπρασώφ. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η (16-07-2014): Μπρασόβ Βουκουρέστι Κωνστάντζα (396 klm)

Πρωινό και αναχώρηση για να φτάσουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην πόλη της Κωνστάντζας που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρουμανίας στα παράλια της Μαύρης θάλασσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε το Δημαρχείο, την Όπερα και θα κάνουμε περίπατο στην όμορφη παραλία.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η (17-07-2014): ΚωνστάντζαΒάρναΠύργος (280 klm)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ίστρια, την αρχαιότερη πόλη του Πόντου που ιδρύθηκε από τους Έλληνες της Μιλήτου και υπήρξε μεγάλο οικονομικό κέντρο στην περιοχή του Δούναβη. Θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Αναχώρηση για τη Βάρνα τη μεγαλύτερη πόλη και καλοκαιρινό θέρετρο στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αξιοθέατα ο Kαθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου και το Ενυδρείο. Συνεχίζουμε για το Μπουργκάς ή Πύργος, το μεγαλύτερο λιμάνι και συνδετικό σημείο για τα μεγάλα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η(18-07-2014): ΠύργοςΣωζόποληΜεσημβρίαΚαβάλα (520 klm)

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σωζόπολη, την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα. Εδώ θα δούμε την παλιά πόλη. Έπειτα αναχώρηση για Μεσημβρία, που είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά. Χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη της Καβάλας.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (25 – 28 Απριλίου 2024)

Μεταστοιχεία